KULTURA V TURIZMU NA EKO – SOCIALNI KMETIJI KOCLJEVINA V PROSENJAKOVCIH

 

Prosenjakovci, 7.10.2016

V petek, 7. 10. 2016 je Eko-socialna kmetija Kocljevina pripravila kostanjev piknik in predstavitev dejavnosti v Prosenjakovcih, kjer imajo sedež. Kocljevina je zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb. Ukvarjajo se predvsem z ekološko pridelavo in predelavo hrane. Ker prihajajo njihovi uporabniki iz različnih ranljivih skupin, Zavod za socialni razvoj pa bo v sklopu projektih aktivnosti izvajal usposabljanja za udeležence iz ranljivih skupin, smo se na njihovo vabilo odzvali, saj smo jim projekt želeli predstaviti in približati v smislu bližnjega sodelovanja. Odziv za pridobivanje novih veščin in znanja je bil pozitiven.

 

Prosenjakovci ležijo tik ob madžarski meji, zato so na omenjenem dogodku bili prisotni člani različnih društev madžarske narodne skupnosti, ki živijo v Sloveniji in so prav  tako ciljna skupina na operaciji Kultura v turizmu.

Na dogodku smo predstavili projektne aktivnosti, usposabljanja ter sam namen projekta. Zainteresirane smo povabili k sodelovanju, razdelili smo informativne brošure ter zbrali kontaktne podatke potencialnih udeležencev za sodelovanje na različnih usposabljanjih.